14 DAGES RETURRET
LEVERING 1-3 HVERDAGE
FRI FRAGT TIL PAKKESHOP
14 DAGES RETURRET | LEVERING 1-3 HVERDAGE | FRI FRAGT TIL PAKKESHOP
ÅBENT ALLE UGENS DAGE
SURF- & SKIBUTIK PÅ RUNGSTED HAVN

De bedste skibriller

23. Jan 2024
mand med oakley skibriller
Nye skibriller i 2024? Der findes mange forskellige skibriller og det kan derfor være svært at vælge den helt rigtige. Forkert valg af goggles kan give dårlig sigtbarhed, sneblindhed og tendens til at de dugger. Derfor har vi samlet en liste over vores anbefalinger af skibriller i forhold til dig og dit behov lige her.

Her finder du vores bud på de bedste skibriller 2024


Der findes mange forskellige skibriller – også kaldt goggles - det kan derfor være svært at vælge den helt rigtige. Valg af goggles kan have stor indflydelse på din skiferie. Forkert valg af goggles kan give dårlig sigtbarhed, sneblindhed og tendens til at de dugger. Derfor har vi samlet en liste over de bedste skibriller.


Du vil her blive klogere på de forskellige lysindfald i skibriller, og om der er forskel på skibriller til herre og dame. Vi har også tænkt på brillebrugerne, hvor vi har skrevet hvilke skibriller du bør overveje, når du til dagligt benytter dig af almindelige briller.


Udnyt vores store viden og lange erfaring med skisport, så du kan finde et par skibriller, eller goggles, til dig og din familie. Lad dig inspirere af listen og få den bedste skioplevelse!

Nedenunder her finder du vores anbefaling af prisvenlige skibriller, skibriller fra øverste hylde og skibriller til dem, som bruger briller.De prisvenlige skibriller:Skibriller fra øverste hylde:
Skibriller til dem som bruger briller:

Hvilken skibrille er bedst for mig?


Når du vælger skibrille, er det vigtigt at tænke på dine personlige præferencer, behov og budget. Det er derfor en god idé at overveje, hvilke funktioner du ønsker i din skibrille, og om du har specifikke behov, som du vil have opfyldt. Det kan også være en god idé at overveje, hvilket budget du har til rådighed, så du kan finde en skibrille, der passer til dine økonomiske muligheder.

Det vigtigste ved valg af nye skibriller, er dog at du finder nogen som sidder behageligt og passer til din ansigtsform og formen på din hjelm. Herunder kan du finde mere inspiration om, hvilke overvejelser der er vigtige.


Skibrillers pasform


Når du køber nye skibriller, er det vigtigt at de har en god pasform. En god pasform i et par skibriller, er når de sidder tæt hele vejen rundt, de trykker ikke på næsen, de efterlader ikke en stor sprække mellem brillens ramme og hjelmen og du har det generelt behageligt med at have dem på. Fordi den ene model passer din ski-ven, er det ikke sikkert den passer dig. Pasformen er nemlig afhængig af din ansigtsform og ikke mindst din hjelm.

Mange modeller laves i forskellige størrelser, så når du køber dine nye skibriller, er det vigtigt du får den rigtige model og størrelse.


Er der forskel på skibriller til dame og herre?


Som udgangspunkt er svaret nej. Når det så er sagt så kan der være nogen briller som er bedre til herre og nogen bedre til damer. Dette er dog kun et spørgsmål om det optiske udtryk, designet, farven og størrelsen på brillen. Som oftest vil en herre vælge en større brille, end en dame, da deres hoved form er bredere. Dette betyder dog ikke at herre ikke kan køber mindre modeller, og omvendt at en større model ikke vil passe en dame.

Uanset om du er dame eller herre, så er det vigtigt at vælge skibriller, der passer til dine behov og præferencer. Det er en god ide at prøve skibrillerne på og sørge for, at de passer godt til dit hoved, så du kan være sikker på, at du får det bedste valg for dig.


Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger skibriller til børn?


Skibriller til børn kan være sjove og kreative, med udklædning, farver og designs, der passer til børn. Det kan være en god ide at vælge skibriller, der er sjove og kreative, så børnene kan have det sjovt og føle det er en leg at stå på ski.

Som forældre er det også vigtigt at overveje sikkerheden og kvaliteten af skibrillerne, når du vælger skibriller til børn. Det er en god ide at vælge skibriller, der har UV-beskyttelse og polariserede linser, så børnenes øjne er beskyttet mod solen og refleksioner fra sneen. Derudover kan det også være en god ide at vælge skibriller, der er robuste og holdbare, så de kan holde til at blive brugt af børn.

Uanset om du vælger sjove og kreative skibriller eller mere almindelige skibriller, så er det vigtigt at huske på, at skibriller skal have funktionelle kvaliteter og god pasform, alt dette hjælper vi dig naturligvis med.


Skibriller med udskiftelige glas


Goggles med udskiftelige linser er en god mulighed for dig, da de gør det nemmere at tilpasse skibrillerne til vejret, vejrforholdene og dine personlige behov. På de fleste briller kan nemt skifte linserne, ved hjælp af magnet teknologier eller smidige rammer som kan trækkes fra hinanden. Den funktionelle fordel ved at kunne skifte linsen er, at du kan tilpasse dine skibrilles lysindfald alt efter vejret. I dårligt vejr med fladt lys, ønskes der en skibriller med højt lysindfald, imens du i fuld solskin ønsker en mørkere linse.


Ud over de funktionelle fordele giver skibriller, med mulighed for at skifte linser, dig muligheden for at tilpasse farven på linsen efter dit outfit.


Teknologi: Få mest muligt ud af din skiferie med de bedste skibriller


En god og ordentlig skibrille er ikke blot et stykke plastik/glas på en skumgummi kant, med et elastikbånd på. De gode goggles er udviklet og designet efter mange års erfaringer fra kendte brands og atleter. De teknologier som er udviklet, kan både være funktionelle features og fede gadgets, som er mere sjove end praktiske. Neden for er listet nogen af de features som du skal være opmærksom på, vi anbefaler at have fokus på de funktionelle features.Funktionelle features 1. Skibriller med antidug teknologi: Skibriller med dugfri teknologi (antidug behandling) reducerer dug på indersiden af linsen, så du kan se klart hele dagen. Den dugfri teknologi findes i de fleste skibriller, som en form for coating der sidder på indersiden af brillen. Det er derfor også vigtigt ALDRIG at pudse brillen på indersiden.


 2. Dobbelt lags linser: Skibriller hvor glasset/linsen ligger i to lag med luft imellem, er at foretrække da det er med til at minimere risikoen for dug.


 3. Lys regulerende skibriller: Flere af de anerkendte mærker arbejder med patenterede teknologier som regulerer lysindfaldet og den måde du ser sneens kontraster. En sådan brille er også med til at reducere risikoen for senblindhed da de specialdesignet linser, reducerer skarpe kontraster i sneen.


 4. Skibriller med mulighed for linseskift: Flere skibriller er lavet med muligheden for at kunne skifte linsen alt efter vejrforhold. Dette er at foretrække, da du således kan sætte en, lyser linse, i dine briller, hvis det er dårligt vejr og en mørkere, hvis det er godt vejr. Dette er en fordel, da den lyse linse lukker mere lys igennem og fremhæver sneens kontraster i dårligt vejr. Den mørke linse er god i solskin, da den lukker mindre lys igennem og derfor giver et mere behageligt et beskyttende lys for dine øjne.Sjove gadgets 1. Skibriller med fartmåler: Skibriller med fartmåler viser din hastighed, mens du er på ski. Dette er en god mulighed for skiløbere, der ønsker at måle deres præstationer og forbedre deres teknik. Denne feature kan dog også opnås fra smartwatchs eller app's på telefonen


 2. Skibriller med GPS: Skibriller med GPS gør det nemmere at holde styr på din placering på skiområdet. Dette er en god mulighed for skiløbere, der ønsker at udforske nye områder eller holde styr på deres distance.

Der er mange smarte teknologier at vælge imellem, når du skal vælge goggles. Det er en god idé at overveje, hvilke funktioner der vil være nyttige for dig, og hvilke teknologier der vil gøre din skiferie så behagelig og sikker som muligt.Hvilken farve linse skal du vælge?

Der findes mange forskellige farver glas til skibriller, hver med sin egen unikke egenskab og udtryk. Linsernes farver er ofte betinget af den funktionelle performance som de giver.

 • Sorte linser er gode i godt vejr, sammen med farvede linser der er så mørke at du ikke kan se øjnene igennem udefra

 • De gule, orange, pinke og gennemsigtige linser er gode i dårligt vejr, da de lukker mere lys igennem. Disse linser vil ofte være så lyse, at du kan se øjnene igennem udefra

 • Spejlglas har en reflekterende overflade, der også reducerer refleksioner og øger kontrastenDe anerkendte mærker: Oakley og Smith er et sikkert valgOakley skibriller

Oakley er en af verdens førende producenter af sportsbriller, herunder også skibriller. Oakley er førende på markedet for skibriller og er kendt for deres høje kvalitet og innovative teknologi. Deres skibriller er designet med fokus på præcision, komfort, beskyttelse og optimering af dit syn. Oakley arbejder med deres patenterede Prizm teknolige, som de benytter forskelligt, alt efter brillens ønskede egenskaber. I skibriller bruger de "prizm snow" som er bygget på en rosa farve, da den er bedst til at fremhæve kontraster i et sneklædt landskab. Langt de fleste Oakley skibriller giver dig muligheden for at skifte linser.


Smith skibriller

Smith Optics er et gammelt Amerikansk mærke, som udelukkende beskæftiger sig med sportsbriller og hjelme. Det er altså et mærke som ikke har ret mange produktkategorier, men til gengæld er virkelig dygtige til de det laver. Smith arbejder med en chromapop teknologi i deres skibriller. Denne er med til at udskille de dårlige farver og fremhæve kontraster. Mange modeller fra Smith kommer med magnetmonterede linser, som gør det nemt og hurtigt at skifte linsen.


Gumpel & Co anbefaler derfor goggles fra Oakley og Smith, da de er et sikkert valg for skiløbere, der ønsker høj kvalitet og teknologi i deres skibriller. Du kan være sikker på, at du får skibriller, der passer til dine behov og skitype, uanset om du er begynder, øvet eller ekspert.


Prisen på skibriller: Billig vs. Dyr?


Prisen på skibriller kan variere meget, afhængigt af mærke, model, teknologi og linsetype. Der findes billige skibriller, der kan være et godt valg for begyndere eller lejeskiløbere. Der findes også dyre skibriller, der er målrettet den kvalitets bevidst skiløber, øvet såvel som begynder. En dyr skibrille er ikke kun en fordel, for den dygtige skiløber, men også for begynderen. Dette skyldes at dyrere skibriller er udstyret med funktionelle kvaliteter som giver dens bruger et bedre udsyn og bedre kontrast adskillelser.

Det er vigtigt at huske på, at pris ikke altid er den eneste faktor at overveje, når du vælger skibriller. Holdbarhed og kvalitet er også vigtige faktorer, da du vil have skibriller, der holder i mange år, og som kan beskytte dine øjne mod sol, sne og vind på ski. Det kan derfor være en god ide at investere i skibriller, der har en god holdbarhed og høj kvalitet, selvom de måske er lidt dyrere. Dette giver dig også den bedst oplevelse på pisten, da dit udsyn bliver væsentligt forbedret. På den måde kan du være sikker på, at du får det bedste valg for dine behov og penge.


Bedste skibriller for brillebrugere


For brillebrugere er det vigtigt at finde skibriller, der passer til deres behov og som giver god beskyttelse og komfort. Der er flere muligheder for brillebrugere, når det kommer til skibriller:


Skibriller med styrke

Disse skibriller har linser med en dioptri, der passer til din øjne - ligegyldigt om du er langsynet, nærsynet og har plus- eller minus styrke. Dette er en god mulighed for brillebrugere, da det giver en klar og skarp udsynsvinkel på ski. Fordelen ved at vælge skibriller med styrke er, at du slipper for at have to par briller på dig, og du kan have dem på hele dagen.

Der er to overordnede ulemper ved at benytte denne type goggles. Skibriller med styrker er som udgangspunkt væsentligt dyrere end almindelige skibriller. Den anden ulempe ved denne løsning, er manglen på de teknologiske features som findes i klassiske goggles. Flere mærker arbejder med patenterede løsninger for at optimere brugerens oplevelse og udsyn. Disse teknologier er udviklet gennem mange års erfaring, fra de store aktører og giver en klar fordel i sneen. Vores anbefalinger bygger derfor ikke på at investere i skibriller med indbygget styrke, men at vælge en af de to følgende løsninger.


Skibriller med plads til briller

Disse skibriller konstrueret på en anderledes måde, der gør det muligt at have dine almindelige briller på, under skibrillerne. Denne type af skibriller behøver ikke være special designet til brillebrugere, men er ofte lavet på traditionel vis, men med en rammekonstruktion som gør det muligt at et brillestel under. Når du kigger efter denne type goggles, skal du kigge efter dem der er OTG (over the glases) certificeret. Dette er en god mulighed for brillebrugere, da du får styrken fra dine egne briller, men samtidig får teknologier som er udviklet til at optimere dit syn i sneen. Brug af OTG goggles kan være en anelse ubekvemt i begyndelsen, da der er mindre plads inde i skibrillen. De fleste brugere pointerer dog, at det er tilvænningssag.


Kontaktlinser kan være en god løsning

Skibriller med indbygget styrke kan være dyrere end almindelige skibriller, og OTG goggles kan få nogen skabe for stor irritation. Derfor kan det være en god idé at overveje at benytte kontaktlinser som erstatning for dine almindelige briller under skiferien.FAQ


 • Hvilke skibriller er bedst til overskyet vejr? - Skibriller med lyse linser som lukker meget lys igennem. F.eks. briller med Oakleys prizm Hi Pink eller Prizm Persimmon linser. En god tommelfingerregel, er at linser / skibriller, hvor du kan se øjnen igennem udefra er gode til vejrforhold med fladt lys.


 • Hvilke skibriller er bedst til snevejr? - Skibriller med lyse linser som lukker meget lys igennem. F.eks. briller med Oakleys prizm Hi Pink eller Prizm Persimmon linser. En god tommelfingerregel, er at linser / skibriller, hvor du kan se øjnen igennem udefra er gode til vejrforhold med fladt lys.


 • Hvad er de bedste skibriller til dårligt vejr? - Skibriller med lyse linser som lukker meget lys igennem. F.eks. briller med Oakleys prizm Hi Pink eller Prizm Persimmon linser. En god tommelfingerregel, er at linser / skibriller, hvor du kan se øjnen igennem udefra er gode til vejrforhold med fladt lys.


 • Er der forskel på skibriller og Goggles? - Nej. Skibriller er det danske ord for Goggles.


 • Hvad er de bedste skibriller til solrigt vejr? - I solskin skal du vælge en skibriller der ikke er alt for lys. En god tommelfingerregel er at du til solskin skal have en brille hvor du ikke kan se øjnene igennem udefra.


 • Hvad er de bedste skibriller til begyndere? - Der er ikke som sådan en brille til begynder og øvet. En god skibrille vil gavne både begynderen og den erfarende skilærer.


 • Hvad er de bedste skibriller til offpist skiløb? - Der er ikke nogen specifik brille til offpist skiløberen. Det anbefales dog at offpist løberne har forskellige linser. De skal gerne have en linse til solskin, men for dem er det også vigtigt at have en til dårligt vejr, da denne optimere deres syn og mulighed for at adskille kontrasten og strukturen i sneen.